Mesitran honingverband in de diergeneeskunde: Effectief gebruik en voordelen

Mesitran honingverband in de diergeneeskunde: Effectief gebruik en voordelen

In de wereld van de diergeneeskunde zijn er voortdurend nieuwe behandelingen en benaderingen die worden onderzocht en geïntroduceerd om dieren de best mogelijke zorg te bieden. Een interessante innovatie is het gebruik van honingverbanden, zoals Mesitran, om wonden en huidproblemen bij dieren te behandelen. In deze blogpost leggen we uit wat Mesitran honingverband is en welke voordelen het biedt voor dierenartsen, paraveterinairs en uiteraard de dieren.

Mesitran honingverband: een innovatief product voor wondgenezing en infectiepreventie

 

Wat is Mesitran honingverband?

Mesitran is een specifiek type honingverband dat wordt ingezet in de diergeneeskunde. Het voornaamste actieve ingrediënt in Mesitran is honing, dat al eeuwenlang bekend staat om zijn genezende eigenschappen. Honing heeft van nature antimicrobiële eigenschappen en bezit het vermogen om wonden te desinfecteren en het genezingsproces te bevorderen.

In Mesitran wordt honing gecombineerd met een hydrocolloïde matrix, wat zorgt voor een zachte, gelachtige substantie. Deze eigenschap maakt het eenvoudig om het op verschillende soorten wonden en huidproblemen bij dieren aan te brengen.

Wanneer gebruik je Mesitran honingverband bij dieren?

Mesitran kan ingezet worden bij diverse soorten wonden en huidproblemen bij dieren. Hier zijn enkele situaties waarin dit honingverband bijzonder effectief kan zijn:

 • Schaafwonden en snijwonden: Mesitran kan worden gebruikt om schaafwonden en snijwonden bij dieren te behandelen. De natuurlijke antimicrobiële eigenschappen van honing voorkomen infecties en bevorderen het genezingsproces.
 • Brandwonden: Bij dieren met brandwonden kan Mesitran helpen bij pijnverlichting en genezing. Het minimaliseert littekenvorming en stimuleert de regeneratie van gezond weefsel.
 • Decubitus en doorligwonden: Mesitran is effectief gebleken bij de behandeling van doorligwonden bij dieren, zoals bij bedlegerige patiënten. Het vermindert de druk op de wond, verbetert de doorbloeding en draagt bij aan de genezing.
 • Chronische wonden: Voor hardnekkige wonden die moeilijk te genezen zijn, kan Mesitran een uitstekende keuze zijn. Het stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel en helpt bij het verminderen van ontstekingen.
 • Abrasies en oppervlakkige huidaandoeningen: Mesitran kan ook nuttig zijn bij de behandeling van lichte huidaandoeningen, zoals irritaties en oppervlakkige wonden.

De voordelen van Mesitran honingverband

Het gebruik van Mesitran in de diergeneeskunde biedt verschillende voordelen:

 • Antimicrobiële werking: De antimicrobiële eigenschappen van honing voorkomen infecties in wonden.
 • Wondreiniging: Mesitran helpt bij het verwijderen van necrotisch weefsel en pus uit de wond, wat een optimale omgeving voor genezing creëert.
 • Pijnverlichting: Het honingverband kan pijn verminderen en ongemak voor het dier minimaliseren.
 • Stimuleert genezing: Mesitran bevordert de groei van gezond weefsel en kan helpen bij het verminderen van littekenvorming.
   

Als dierenarts of paraveteriniar kun je Mesitran honingverband inzetten om de genezing te versnellen, infecties te voorkomen en het welzijn van je patiënten te verbeteren. Dit veelzijdige hulpmiddel is verkrijgbaar via onze webshop! Als je vragen hebt over dit product, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je verder te helpen.

Mocht je op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes, volg ons dan op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Gepubliceerd op: 25 oktober | Terug
Bel mij terug
{{error}}