Hoe verduurzaam je een dierenartspraktijk?

Hoe verduurzaam je een dierenartspraktijk?

Wist je dat jij kunt helpen om de impact van jouw dierenartspraktijk op het milieu te verminderen? Door duurzame producten te gebruiken, kun je niet alleen bijdragen aan een duurzame wereld, maar ook klanten aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid. In deze blog bespreken we verschillende manieren waarop je je dierenartspraktijk kunt verduurzamen. Benieuwd? Lees gauw verder!

Welke soorten duurzame chirurgische benodigdheden zijn er?

Chirurgische procedures zijn vaak een noodzakelijk onderdeel van het werk van een dierenarts. Maar deze procedures kunnen een grote impact hebben op het milieu. Het gebruik van niet-duurzame chirurgische benodigdheden kan leiden tot een grote hoeveelheid afval en vervuiling. Gelukkig zijn er alternatieve opties beschikbaar die minder impact hebben op het milieu.

Een manier om de duurzaamheid van je praktijk te vergroten, is door het gebruik van duurzame chirurgische benodigdheden te overwegen. Hieronder vind je een paar voorbeelden:

  • Spuiten en naalden van gerecyclede materialen: deze worden gemaakt van gerecycled plastic en verminderen de hoeveelheid afval die anders op stortplaatsen zou belanden.

  • Verbanden van biologisch afbreekbaar materiaal: traditionele verbanden bevatten vaak plastic of synthetische materialen die niet biologisch afbreekbaar zijn. Dit betekent dat ze langzaam afbreken en bijdragen aan de hoeveelheid afval in het milieu. Biologisch afbreekbare verbanden daarentegen zijn gemaakt van natuurlijke materialen die snel afbreken en minder impact hebben op het milieu.

  • Duurzame instrumenten: instrumenten die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled staal, gaan langer mee en kunnen worden gerepareerd in plaats van vervangen. Beter voor het milieu, en je portemonnee.

Wat zijn de voordelen van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen?

Een schone en hygiënische omgeving is cruciaal in een dierenartspraktijk. Het voorkomt verspreiding van ziektes en infecties, en zorgt voor een veilige werkomgeving voor zowel de dieren als de medewerkers. Traditionele reinigingsmiddelen bevatten helaas vaak chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer milieuvriendelijke opties beschikbaar die naast dat ze beter voor het milieu zijn, ook nog eens net zo effectief zijn. Een goed voorbeeld van duurzamere opties zijn cradle-to-cradle reinigingsmiddelen.

Wat is Cradle-to-cradle?

Cradle-to-cradle is een innovatief ontwerpconcept dat zich richt op het maken van producten die kunnen worden hergebruikt of afgebroken tot componenten die kunnen worden hergebruikt in andere producten. Het is een circulaire manier om afval te minimaliseren en de levensduur van producten te verlengen. Een goed voorbeeld van cradle-to-cradle producten zijn de Green Care Professional schoonmaakproducten. Deze producten zijn niet alleen gecertificeerd als milieuvriendelijk, maar zijn ook ontworpen om te worden hergebruikt of afgebroken tot componenten die opnieuw kunnen worden gebruikt. In de Green Care Professional lijn vind je een groot aanbod aan schoonmaakproducten, van allesreinigers tot vloerreinigers en desinfectiemiddelen. Probeer ze eens uit en verklein je ecologische voetafdruk!

Hoe recycle en hergebruik je producten?

Als dierenartspraktijk kan je ook actief deelnemen aan het recyclen en hergebruiken van materialen om jouw impact op het milieu te verminderen. Een simpele manier om te beginnen met recyclen is het scheiden van afval in verschillende bakken. Plaats hiervoor recyclebakken op strategische plekken in de praktijk, zoals bij de balie, operatiekamer en wachtkamer. Zo maak je het voor jezelf, de medewerkers en de klanten makkelijker om afval te scheiden. Naast recyclen kan je ook overstappen op herbruikbare producten om je afval te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan herbruikbare handdoeken in plaats van papieren handdoeken en wasbare ligmatten in plaats van wegwerpmatten.

Door gebruik te maken van duurzame producten in je dierenartspraktijk, kan je je ecologische voetafdruk verkleinen. Heb je vragen over ons duurzame assortiment? Neem dan contact op met één van onze Accountmanagers of Customer Service. Wij helpen je graag verder!

Gepubliceerd op: 01 mei | Terug
Bel mij terug
{{error}}